The Metropolitan Opera - Mordängeln

Sång
engelska
svenska
Den nyskrivna operan Mordängeln (El ángel exterminador) av Thomas Adès är baserad på Luis Buñuels surrealistiska filmklassiker från 1962, med samma namn. Mordängeln handlar om en middagsbjudning för societeten där gästerna hålls kvar av en mystisk kraft och inte förmår lämna tillställningen. Allteftersom tiden går skalas lager efter lager av gästernas sociala fernissa av och. Slutligen återstår endast gästernas desperation och instinkter. Mordängeln är en sambeställning och samproduktion mellan Metropolitan-operan, Royal Opera House, Kungliga teatern i Köpenhamn och Salzburgfestivalen, där uppsättningen hade urpremiär 2016.

När 18 november

Var Miklagård, Umeå Folkets Hus

Genre Opera

Längd ca 3 timmar