Close

You're being redirected to Ticnet

We hope the booking went well!

Your browser is blocking pop ups

Open in browser

Monstrets tid

En monstruös föreställning

Monstrets tid är en humorföreställning av och med Olof Wretling, Mattias Fransson och Sven Björklund från Klungan och Mammas nya kille, regi Ada Berger. Monster finns överallt. Bakom fasaderna och i mörkret. Bland världens ledare och små dagisbarn. Mörkret sänker sig i salongen. Aldrig tidigare har så många monster samlats under samma tak.

Ett monster, korkat och lurvigt stapplar det fram och gurglar obegripligt, utan mål eller mening. Är det Satan själv som vill förgöra och döda allt vackert som någonsin funnits i mänskligheten?

I en samtid präglad av hot och ovisshet tycks monstren lura överallt. Här möter vi en välmenande pannkaks-stekande farfar som råkar skalpera sig själv med kökshandduken. Sen har vi ansiktsmålningen som spårar ur och blir till ett monster när allt hen ville var att se ut som en liten, vacker fjäril. Och så han som får besök av en jättelik monster-arm som kommer in genom sovrumsfönstret och smackar ut hela väggen, klipper sönder sängen, lyfter ut badrummet och plattar till maken så han fastnar i monsterhanden. Sen har vi såklart också alla våra andra monster.

Alla monsterfrågor flätas samman i en vild ström av associationer, berättelser och karaktärer. Sakta men säkert bänds alla begrepp upp, rädslor, skräck och skratt blir ett, och plötsligt är vi där, i monstrets tid. Eller var vi där redan innan?

Föreställningen är ett samarbete med Kulturhuset Stadsteatern. Promobild av Felix Swensson.

FRÅN MAMMAS NYA KILLE OCH KLUNGAN

Monstrets tid är en monstruös nyskriven humorföreställning som rör sig fritt kring alla våra monster. Från det barnsligaste Pixibok-monstret till det mörkaste monstret som bär på människans rena ondska. Den skrivs och framförs av Olof Wretling, Sven Björklund och Mattias Fransson som alla är en del av humorgruppen Klungan och radioprogrammet Mammas Nya Kille.  Det är deras första samarbete med regissören Ada Berger.

OM UPPHOVSPERSONERNA

Olof Wretling, Mattias Fransson och Sven Björklund är medlemmar i humorgruppen Klungan som startade hösten 2003 och har satt upp humorföreställningar som Det är vi som är hemgiften (2008), Se oss flyga över scenen i fruktansvärda hastigheter (2011) och På rätt sida om okej (2014). Flera av föreställningarna har visats i SVT. Gruppen har även gjort SVT-serien Ingen bor i skogen (2010). Wretling, Björklund och Fransson medverkar också i Mammas Nya Kille som sänts i Sveriges Radio P3 och P4. Programmet utsågs till bästa humorprogrammet i P3 genom tiderna och har två gånger nominerats till Stora radiopriset. Radioprogrammet har turnerat med två scenföreställningar Mammas nya Kille - Ett kunskapslyft och Mammas nya kille firar jul på måfå.

Olof Wretling har röstats fram som värd för Vinter i P1 inte mindre än tio gånger. De två vinterpraten Diagnoserna i mitt liv och Kaffet blev även scenföreställningar. I SVT-serien Pappas pengar spelade han rikemanssonen Bröli, han har medverkat i ett flertal TV program och vann Bäst i test 2021.

Mattias Fransson skrev och regisserade Hålet (2017) på Orionteatern, dansteaterföreställningen Kunskapsluckan (2010) på Norrlandsoperan, och har medverkat i julkalendern Barna Hedenhös uppfinner julen (2013), tv-serierna Vår tid är nu, Leif och Billy samt två säsonger av Andra Åket.

Sven Björklund har medverkat i Rann heter egentligen något annat (2021) Uppsala stadsteater, Hjälp mig inteEn mörk vårdcentralkomedi (2022) samt i Sveriges Radios julkalender Knäckarbanketten (2020)

Ada Berger var konstnärlig ledare för Unga Dramaten 2016-2022, hon dramatiserade och regisserade succéföreställningarna Liv Strömquist tänker på dig! (2014) och Liv Strömquist tänker på sig själv (2020) på Dramaten.  Tillsammans med Liv Strömquist tilldelades hon Lena Nyman-priset 2017. På Sveriges Radio P3 har hon arbetat med programmen Hej domstol! och Morgonpasset. Hon var konstnärlig ledare på nystartade Unga Teatern på Malmös stadsteater 2013-2016.

---

Om Monstrets tid i TV4 Nyhetsmorgon.

EN AV 2023 ÅRS BÄSTA FÖRESTÄLLNINGAR - DAGENS NYHETER 

Recensionscitat

"Klungan är och förblir de i särklass bästa" SvD

"Sällan jag haft så roligt på teatern" Aftonbladet

"... mästerligt ..." DN

"Och det är alldeles, alldeles underbart." SvD

"Monstrets tid är storartad, svidande humor på avgrundens rand." DN

"Det är så roligt att jag får en klump i magen av gapflabbet som jag inte kan släppa lös i salongen. Så här kul har jag inte haft på en teater på år och dag." Eskilstunakuriren

"Geniala iakttagelser av vår samtid" Aftonbladet

"Det är väldigt roligt" Expressen

 

Programblad

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.

When 1 – 2 November

Where Idun, Umeå Folkets Hus

Price 445 - 495 kr

Genre Comedy, Theater

Length ca 90 min

Organizer Umeå Teaterförening

Av och med: Olof Wretling, Sven Björklund, Mattias Fransson i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern
Regi: Ada Berger

Friday 1 November

19:00 - Idun, Umeå Folkets Hus

Saturday 2 November

15:00 - Idun, Umeå Folkets Hus

Saturday 2 November

19:00 - Idun, Umeå Folkets Hus

Prices

Ordinarie: 495 kr

Scenpass: 445 kr

Student: 445 kr

Ungdom: 445 kr

15 Jun

Spelman på taket

3 Sep

Circus Baobab - Yé!

9 Oct

VUXENLEKAR - En standup om att inte vilja bli stor

1 – 2 Nov

Monstrets tid

No events matched entered search criteria.