Live på Bio - Askungen

Nu kan du se operahistoriens största verk med världens främsta operaröster live på Umeå Folkets Hus! Föreställningarna från Metropolitan i New York direktsänds under rubriken Live på Bio.

Folkets Hus och Parker livesänder en riktig familjeföreställning i form av Askungen från Metropolitan i New York med Joyce DiDonato i titelrollen. Den 28 april 19.00 visas den på biografer runt om i Sverige.

Fantastisk scenografi och kostym i Massenets förtrollande opera, som får sin premiär på Met. Joyce DiDonato lägger ännu en roll till sin Met-repertoar som Askungen. Alice Coote är prinsen, Stephanie Blythe den onda styvmodern och Kathleen Kim är féen.

Bertrand de Billy dirigerar och Laurent Pelly regisserar. Pelly har tidigare iscensatt Donizettis Regementets dotter och Massenets Manon på Met. Joyce DiDonato har tidigare hyllats för rollen som Askungen på Grand Teatre del Liceu, Santa Fe Opera och Royal Opera House.

Askungen sätts upp i samarbete med Royal Opera House, Gran Teatre del Liceu, Barcelona; Théâtre Royal de la Monnaie, Bryssel, och Opéra de Lille. Denna uppsättning uruppfördes på Santa Fe Opera.

Svensk text.

När 28 april

Var Miklagård, Umeå Folkets Hus

Genre Live på Bio, Metropolitan, Musik, Opera