Close

You're being redirected to Ticnet

We hope the booking went well!

Your browser is blocking pop ups

Open in browser

Kärlekens historia

10 000 år av kärlek

Hur långt tillbaka sträcker sig den förbjudna kärlekens historia? Operasångaren Rickard Söderberg djupdyker i egna dagböcker, zimbabwiska grottmålningar och besjunger de obesjungna hjältarna.

Mellan raderna i sina gamla dagböcker hittar operasångaren Rickard Söderberg en person som kämpar med att ta reda på vem han verkligen är. Han fortsätter gräva, inte bara i sin egen historia utan också i mänsklighetens kärlekshistoria – en lång längtan efter kärlek.

- Det finns mängder av fantastiska berättelser om människor som älskat, som försökt att älska, älskat och lyckats, älskats och misslyckats, säger Rickard Söderberg.

I Zimbabwes grottmålningar möts älskande män, i det svenska bondesamhället finns samkönade passioner. Han hittar religiösa försök att radera homosexuella historier och obesjungna hjältar som agerat i tystnad. Från flamboyanta celebriteter till sin egen och makens instagrammade fredags-tacos-verklighet.

Rickard Söderberg började sin musikerbana som pianist men började sedan studera på Operaakademiet i Köpenhamn och redan innan studierna var slut hade han debuterat på flera större scener i Danmark, Sverige och Tyskland. Han har framför allt tolkat barockmusik, Mozart och Wagner på operascenen. Men tenoren syns också mycket i andra sammanhang; han har medverkat i TV i Körslaget, Let’s Dance och Kontrapunkt. På senare år har han börjat sjunga alltmer musikal och syns bland annat i Malmö stads nyårsfirande, i sina Barbara Streisand-konserter på Malmö Opera och har även haft julkonserter med Carola Häggkvist. Han blandar gärna sitt artisteri med aktivism och är aktiv i frågor som rör HBTQ och miljön.

Denna föreställning kommer att syntolkas.
Information och anmälan: SRF Västerbotten, 090-18 96 33, vasterbotten@srf.nu

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.

When 16 April

Where Vävenscenen

Price 100 - 250 kr

Genre , Theater

Length 1 timme & 20 minuter

Organizer Umeå Teaterförening

MedverkandeRickard Söderberg, Jon Lundberg, Johan Reis
Manus: Rickard Söderberg och Carl Johan Karlsson
Regi: Melker Sörensen
Produktion: Riksteatern

2 May

Ingen vet alls hur jag har det - Iiris Viljanen och Stina Ekblad

6 – 7 May

Lunch-/Middagsteater: Violet Green

11 May

Opera (live) på bio – Madama Butterfly

23 May

Vajlett och Rut

25 May

Baba Karam

31 May – 1 Jun

Midsommarnattsdröm

6 Jun

En blågul cabaret

15 Jun

Spelman på taket

3 Sep

Circus Baobab - Yé!

9 Oct

VUXENLEKAR - En standup om att inte vilja bli stor

1 – 2 Nov

Monstrets tid

No events matched entered search criteria.