Close

You're being redirected to Ticnet

We hope the booking went well!

Your browser is blocking pop ups

Open in browser

Ellen Babic - inställt p g a sjukdom

Utmana din moraliska kompass

”Ellen Babic” är en nyskriven gastkramande psykologisk dramakomedi om maktspel. Vad gör hörsägen, minnesbilder och skuldbeläggningar med vår uppfattning av verklighet och sanning?

I denna nyskrivna pjäs möter vi den äldre lärarinnan Astrid som lever med sin före detta elev Klara. Ikväll har rektorn på skolan bjudit in sig själv för att prata om ett besvärande och känsligt ärende. Det har nämligen kommit in graverande klagomål på Astrid från föräldrarna till en av hennes nuvarande elever, 16-åriga Ellen Babic.

Rektorn säger att han vill skydda Astrid, men går han att lita på? Han avslöjar inte vad det handlar om mer än att det är allvarligt och har hänt på en klassresa. Ju mindre klarspråk, desto mer hotfylld blir situationen. Ett intrikat psykologiskt spel tar fart. Tolkningar av hörsägen, olika minnesbilder av händelser och skuldbeläggningar avlöser varandra i ett rappt tempo. Och nu börjar även Klara minnas detaljer från tiden som Astrids elev.

”Det finns underhållningsvärde i ett bra bråk,” säger Marius von Mayenburg, som står för både manus och regi. Han har länge ansetts vara en av Europas mest intressanta dramatiker. Mayenburg skriver livliga, absurda pjäser som förlitar sig på samtidspublikens snabba associationer. Han upprättar en osäkerhet kring rollfigurer och gör tvära kast i tid och rum, ibland mitt i en replik. Med Ellen Babic vill han skapa ett labyrintiskt drama som får publiken att byta sida, ifrågasätta sina egna värderingar och ändra åsikt gång på gång.

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.

When 9 April

Where Vävenscenen

Price 100 - 250 kr

Genre Theater

Length 2 timmar

Organizer Umeå Teaterförening

Manus och regiMarius von Mayenburg
Medverkande: Cecilia Lindqvist, Niki Gunke Stangertz, Jacob Eriksson
Produktion: Riksteatern

2 May

Ingen vet alls hur jag har det - Iiris Viljanen och Stina Ekblad

6 – 7 May

Lunch-/Middagsteater: Violet Green

11 May

Opera (live) på bio – Madama Butterfly

23 May

Vajlett och Rut

25 May

Baba Karam

31 May – 1 Jun

Midsommarnattsdröm

6 Jun

En blågul cabaret

15 Jun

Spelman på taket

3 Sep

Circus Baobab - Yé!

9 Oct

VUXENLEKAR - En standup om att inte vilja bli stor

1 – 2 Nov

Monstrets tid

No events matched entered search criteria.