Kulturkompis

Kulturkompis - Make Friends Through Culture ger asylsökande/nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans - utan kostnad.

Umeå Teaterförening erbjuder följande föreställningar som möjliga kulturaktiviteter:

Klubb Fanny - 31 januari kl 19 / Studion, Umeå Folkets Hus
Sincerely Solo
 - 14 februari kl 19 / Profilteatern
2 Solon av Alma Söderberg - 28 februari kl 19 / Väven
Klubb Fanny - 7 mars kl 19 / Studion, Umeå Folkets Hus
Odysseus - 26 mars kl 19  / Idun, Umeå Folkets Hus
Klubb Fanny - 28 mars kl 19 / Studion, Umeå Folkets Hus
Kejsarn av Portugallien - 25 april kl 19 / Väven
Roots 26 april kl 19 / Idun, Umeå Folkets Hus
Klubb Fanny - 26 april kl 19 / Ersboda Folkets Hus

Så här fungerar det:

• Kulturkompisgrupper går gratis på tre kulturaktiviteter som erbjuds av kulturaktörer i Umeå.
  • Ni i gruppen bestämmer vad ni ska gå på (av de aktiviteter som erbjuds inom Kulturkompis) och när det passar er bäst.
  • Efter kulturaktiviteten ses gruppen och samtalar kring tre korta frågor om vad ni har upplevt, gärna över en kaffe. Detta kallas för ”Eftersnack på svenska”.
  • En kulturkompisgrupp behöver bestå av två nyanlända/asylsökande och två etablerade svenskar. Studieförbundet Bilda sätter ihop grupper utifrån anmälningar som kommer in.

Läs mer och anmäl dig som kulturkompis på
www.kulturkompis.nu/umea

25 aug