Kulturkompis

Kulturkompis - Make Friends Through Culture - ger asylsökande/nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans - utan kostnad.

Så här fungerar det:

• Kulturkompisgrupper går gratis på tre kulturaktiviteter som erbjuds av kulturaktörer i Umeå.
  • Ni i gruppen bestämmer vad ni ska gå på (av de aktiviteter som erbjuds nedan) och när det passar er bäst.
  • Efter kulturaktiviteten ses gruppen och samtalar kring tre korta frågor om vad ni har upplevt, gärna över en kaffe. Detta kallas för ”Eftersnack på svenska”.
  • En kulturkompisgrupp behöver bestå av två nyanlända/asylsökande och två etablerade svenskar. Studieförbundet Bilda sätter ihop grupper utifrån anmälningar som kommer in.

Läs mer och anmäl dig som kulturkompis på
www.kulturkompis.nu/umea

Vill din kulturkompisgrupp gå på en eller flera av Umeå Teaterförenings föreställningar som kulturaktivitet?

Utse då en person i gruppen som mailar teater@umeateaterforening.se och säg vilken/vilka föreställning(ar) ni vill gå på av utbudet nedan:

Hot Brown Honey - 13 september kl 19 / Idun, Umeå Folkets Hus
Klubb Fanny
– 26 september kl 19 / Studion, Umeå Folkets Hus
*Förstå Världen – Möt radiokorrespondenterna – 26 september kl 18 / Idun, Umeå Folkets Hus
Carl-Einar Häckner – 6 oktober kl  19 / Idun, Umeå Folkets Hus
Fauna
– 17 oktober kl 19 / Idun, Umeå Folkets Hus
När vi träffade varann  – 22 oktober kl 19 / Ersboda Folkets Hus
När vi träffade varann
– 23 oktober kl 19 / Studion, Umeå Folkets Hus
Några av oss – 24 oktober kl 19 / Vävenscenen
Klubb Fanny
– 31 oktober kl 19 / Studion, Umeå Folkets Hus
Polarfararna – 9 november kl 19 / Vävenscenen
Hairy Tales – 10 november kl 19 / Idun, Umeå Folkets Hus
Drone – 14 november kl 19 / Black Box, Norrlandsoperan
Shirley Valentine
– 15 november kl 19 / Idun, Umeå Folkets Hus
Klubb Fanny – 28 november kl 19 / Studion, Umeå Folkets Hus

*Gratisevenemang, men kan vara ett bra tips.