The Metropolitan Opera - Trollflöjten

Sång
tyska
svenska
Mozarts mästerverk Trolllflöjten är en sprudlande, färgsprakande saga med fantasifulla kostymer och scenografi. Här blandas allvar med komik allt tolkat genom Mozarts svindlande musik. Fågelfångaren Papageno misstas för en hjälte av prins Tamino. Tillsammans får de i uppdrag att rädda den kidnappade prinsessan Pamina från den onde Sarastro. James Levine dirigerar Tony Award vinnaren Julie Taymors uppsättning. Golda Schultz gör sin Met-debut som Pamina med Kathryn Lewek som Nattens drottning.Den kortare versionen av Trollflöjten på engelska, var den första livesändningen från Met. Detta är första gången den fullständiga versionen på tyska direktsänds.

När 29 oktober

Var Miklagård, Umeå Folkets Hus

Genre Opera

Längd 3 timmar, 30 minuter