The Metropolitan Opera - Norma

Sång
Italienska
Svenska
Met-säsongen inleds med Bellinis Norma med Sondra Radvanovsky i titelrollen. Operan handlar om översteprästinnan som tvingas välja mellan passionen och plikten att tjäna sitt folk. Samtidigt som den är ett tragiskt triangeldrama fyllt av sensuell och underskön musik, inte minst arian ”Casta diva”. För Bellini stod sången och de långa melodibågarna i centrum. Sondra Radvanovsky räknas till en av världens ledande uttolkare av ”Norma” en sopranroll som rymmer allt från dramatiska utbrott till eteriskt ljuva linjer och virtuos koloratur. Hon säger i en intervju i The New York Times att Norma för henne är en ”perfect role vocally and temperamentally”.

När 7 oktober

Var Miklagård, Umeå Folkets Hus

Genre Opera

Längd 3 timmar, 30 minuter (Paus)