People What People?

I Cie Vilcanotas verk People What People? bildar sju dansare oavbrutna sammansättningar av mönster och formationer. Likt pärlor i ett kalejdoskop förändras scenbilden i takt med deras förflyttningar och relationer till varandra. Gemensamt skapar de ett universum, planeter som kretsar kring varandra och yra virvelvindar som ibland dröjer kvar i ett stilla sus. Med ständig inverkan på den andre, oavbrutet påverkade av varandra är People What People? en applicerbar symbol som skulle kunna representera rymden, människan eller livet självt.

Introduktion: 30 min innan föreställningen

I denna föreställning finns ingen scenografi, ingen rekvisita. Det vi ser är kroppar som rör sig – dansarna skapar ett eget universum, en egen puls och ett eget kaleidoskopiskt språk, där bilderna ständigt är i förändring, men ändå konstigt nog hänger ihop.

Kropparna på scenen utgör tillsammans en värld, kanske är den uppochnedvänd, kanske är den normal? Dansarna använder ett eget språk för att kommunicera med varandra, de skapar ritualer som vill få oss att skratta. Eller vill de få oss att gråta? Vet de ens själva?

Med hjälp av ljus, elektroakustisk musik och sina kroppars rörelser sänder gruppen på scenen ut bilder till oss i publiken. De gör vad vi alla gör dagligen; skrattar, älskar, konfronterar, kommer överens. Lever. People What People? är en föreställning för människor av människor.

Kort om kompaniet
Franska Cie Vilcanota grundades 2001 och leds av koreografen Bruno Pradet. Kompaniets motto är att vara ”de absurdas poeter” och skapar utifrån detta föreställningar såväl för teaterscenen som platsspecifika verk.

Föreställningen presenteras genom Dansnät Sverige.

När 11 oktober

Var Black Box, Norrlandsoperan

Genre Dans

Längd 52 minuter