Stäng

Du skickas nu till Ticnet

Hoppas bokningen gick bra!

Din webbläsare blockerar popups

Öppna i webbläsare

Nycirkus: Kinema [FIN]

Det manuella och mekaniska varvas med fysik och rörelse när fem cirkusartister utforskar det genuint finska genom cirkusens språk.
Under regi av cirkuskoreografen Maksim Komaro formas en hyllning till styrka och mod inramad av projektioner från videokonstnären Kalle Nio. Finska cirkuskompaniet Circo Aereo har fångat publik världen över med sin värme och unika kombination av teknisk höjd och subtil humor. En kavalkad av uthållighet, balans, precision och råstyrka såväl som en hyllning till Finlands 100 år av självständighet.
Suomalainen sirkus parrasvaloissa!
Mitä on olla aito suomalainen? Maailmankuulu Circo Aereo  juhlistaa Suomi 100 - vuotta pureutumalla aidon suomalaisuuden ytimeen. Ihmiskehon rajoja rikotaan hämmästyttävillä tempuilla ja terävällä huumorilla.
I samarbete med Finlandsinstitutet

WORKSHOP
I anslutning till Kinema anordnas den 9 oktober en interaktiv workshop.
Cirkus - en väg in i samhället för nyanlända
Finlandsinstitutet arrangerar tillsammans med Region Västerbotten, Umeå Teaterförening och Studieförbundet Bilda ett inspirationsseminarium där vi lyfter fram cirkusen som ett verktyg för att minska de sociala klyftorna, motverka segregationen och underlätta integrationen av nyanlända. Eftermiddagen bjuder på inspiration, interaktion och aha-upplevelser. Vi ger konkreta exempel på integrationsprojekt som visar på hur kulturen och cirkusen kan vara en väg in i samhället för nyanlända och minska utanförskap.

Seminariet kombineras med en workshop där man får prova på enkla cirkuskonster. Den ger exempel på kreativa och praktiska metoder som man jobbar med inom social cirkus. Inga förkunskaper inom cirkus eller speciella fysiska förutsättningar krävs för att delta i seminariet. Workshopen leds av den Helsingforsbaserade cirkusen Sirkus Magenta som är specialiserad på social cirkus och har lång erfarenhet av att arbeta med nyanlända barn och vuxna samt personer som riskerar socialt utanförskap. Seminariet riktar sig till dig som arbetar med integrationsfrågor och/eller kulturfrågor. Observera att seminariespråket är engelska.

Seminariet arrangeras i anslutning till den finska nycirkusföreställningen Kinema som är en del av Finlandsinstitutets program för att fira Finland 100 år.

I den sociala cirkusen används cirkuskonsten för att främja delaktighet, gemenskap och vardagliga funktioner. Det handlar om att skapa tillsammans, så varken gemensamt språk eller kultur behövs. Syftet är att öka delaktigheten, våga prova på nya saker, få en känsla av att lyckas och inte minst att ha roligt.

FAKTA
Tid Måndag 9 oktober kl 14.00-17.00
Plats Studion, Umeå Folkets Hus Skolgatan 59, Umeå
Anmälan Seminariet är kostnadsfritt men kräver förhandsanmälan. Begränsat antal platser. Anmälan här så snart som möjligt
Arrangörer Finlandsinstitutet, Region Västerbotten, Umeå Teaterförening och Bilda i samarbete med Sirkus Magenta
Mer information Jaana Vikman, seminarieansvarig, jaana.vikman@finlandsinstitutet.se, 072-180 30 63

PROGRAM
14.00 Välkommen
14.05 Workshop med cirkusövningar Tema mångfald, verbal och icke-verbal interaktion
15.05 Diskussion. Intryck av workshoppen
15.35 Kaffe
15.55 I ord, bild och volter- Sirkus Magentas verksamhet. Exempel på integrationsprojekt, arbete med asylsökande i olika åldrar, skolprojekt, cirkusskola vid flyktingläger
16.20 Diskussion: Hur arbetar vi i Västerbotten med integration av nyanlända? Dela med dig av dina erfarenheter av integrationsarbete. Vad tar du med dig av dagen?
17.00 Avslutning
--
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 150 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.

När 8 – 9 oktober

Var Idun, Umeå Folkets Hus

Pris 125 - 250 kr

Genre Cirkus

Längd ca 1 timma

Arrangör Umeå Teaterförening, Finska klubben och Studieförbundet Bilda

Producent Circo Aereo / Riksteatern
Medverkande Lisa Angberg, Onni Toivonen, Vellu Saarela, Karina Saarela och Karoline Aamås
Idé och regi Maksim Komaro
Scenografi Katrine Høyberg
Ljud Tuomas Norvio
Videodesign Kalle Nio

 

15 – 29 jan

Lunchteater - Legender

19 – 20 jan

FATTA! med Cleo och JUCK

21 jan

Bolsojteatern - Romeo och Julia

31 jan – 26 apr

Klubb Fanny

2 – 3 feb

De redan frälsta

18 mar

Gaytenoren

Inga evenemang motsvarade de sökkriterier du valt.