Medborgarbandet

Ett nusvenskt scenspektakel där likgiltighet är demokratins värsta fiende

Vad innebär det att vara medborgare? Måste man vara medborgare? Har man bara rättigheter eller har man också skyldigheter? Medborgarbandet önskar ge hopp och framtidstro till Sveriges väljare under valåret 2018.

I denna rykande aktuella politiska kabaret levererar Medborgarbandet sylvassa dramatiska texter med humor, extravagans och engagemang. Ett tiotal medverkande bidrar till myllret på scenen med ett liveband, artister och akrobater, kända och okända med viljan att lyfta kollektivet. Med på scen finns bland annat sångerskan Nina Persson.

Bakom Medborgarbandet står sångerskan och musikern Nina Persson (the Cardigans och A Camp) och projektledaren Gudrun HauksdottirMedborgarbandet är inspirerat av The Citizens Band från New York City, som Nina Persson var medlem i när hon bodde i New York.

Våren 2018 spelades Medborgarbandets föreställning Vinnaren tar allt på Malmö Stadsteater och fick fantastiska recensioner. I Umeå ges Best of-versionen av densamma.

Pressklipp
Jag lämnar Hipp alldeles lycklig Skånska Dagbladet

Rapp kabaré
 Dagens Nyheter

Genomsyras av strålande bra musik
 Ystads Allehanda

Generositet, konstnärlig lyhördhet, humor och kulturell mångfald Svenska Dagbladet

När Medborgarbandet nu turnerar med Riksteatern blir det med en Best of-version av den hyllade Vinnaren tar allt.

När 25 augusti

Var Idun, Umeå Folkets Hus