Live på Bio - Valkyrian

Storslagen opera i närbild

Fantastisk musik, stora känslor, underbara röster och praktfull scenografi. En vår fylld av förtärande passion, våld och svartsjuka. Men också av spirande kärlek, självuppoffring och martyrskap. Direktsänd opera från Metropolitan i New York.

Musiken i Valkyrian räknas till den vackraste i Wagners mäktiga opera-cykel Nibelungens ring. Operan utgör andra delen och dess namn anspelar på dess huvudkaraktär Brünnhilde. I Mets uppsättning görs rollen som krigsgudinnan av sopranen Christine Goerke. Som publik får man vänta till den andra akten innan Brünnhilde gör entré, då den första akten ägnas åt den spirande kärleken mellan Siegmund och Sieglinde, som här sjungs av Stuart Skelton och Eva-Maria Westbroek.

Föreställningen textas på svenska.

Biljettpris: 275 kr, Scenpass eller medlem i Norrlandsoperans vänner 235 kr, student 190 kr. Priset inkluderar kaffe med kaka. Fri garderob. Förköp: Biljettcentrum.com. Biljetter som köps på plats inför föreställningen 300 kr.

Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 150 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.

När 30 mars

Var Miklagård, Umeå Folkets Hus

Genre Live på Bio, Opera

Längd 5 timmar, 20 min (Paus)