Dimensioner

Dimensioner är en fin kärlekshistoria om kärlek bortom tid och rum. Smålandsposten

Från ett första möte på en fest får vi följa hur en kärleksrelation mellan biodlaren Roland och kvantfysikern Marianne utvecklas genom några av de oändliga riktningar en relation kan ta vid varje givet ögonblick.

En gripande och poetisk kärleksskildring som utmanar vår uppfattning om tid och rum, men också vad som skiljer val och öde åt. Genom att leka med parallella universum formar dramatikern en sällsynt kärlekshistoria där ordval leder till astronomiskt olika konsekvenser.

Pjäsen skrevs 2012 av det 29-åriga brittiska stjärnskottet Nick Payne och erhöll också The Evening Standards prestigefulla teaterpris.

Dimensioner, i original Constellations, har gjort succé på Broadway med Jake Gyllenhaal och Ruth Wilson i rollerna. När pjäsen nu sätts upp i Sverige är det i regi av Carl Johan Karlson, som tidigare regisserat Katt på hett plåttak, Skimrande vattnet och Bra människor.

I rollerna ser vi Krister Kern och Marie Robertson. Marie Robertson är känd från bland annat Rederiet, Äkta människor, Rallybrudar och Cockpit och Krister Kern har medverkat i bland annat Hinsehäxan och Kommissarie Winter.

När 15 november

Var Väven