Cullbergbaletten - On The Cusp

I januari är det Sverigepremiär i Umeå med Cullbergbalettens On The Cusp. Kompaniet är Sveriges flaggskepp inom samtida dans. Det startades 1967 av Birgit Cullberg och blev tidigt uppmärksammat för de unika kvaliteterna hos varje enskild dansare. För närvarande har kompaniet 16 fasta dansare från nästan lika många länder. Fjorton av dessa medverkar i On The Cusp. Verket är det första som den österrikiske koreografen Ian Kaler skapar för kompaniet. Det är ett kombinerat live- och videoverk, en samling porträtt av de enskilda dansarna och av gruppen. Dansarna i Cullbergbaletten har sin egen historia och kompaniet håller ihop dem. Vilka är de privat och hur formar det scenkaraktärerna? Planningtorocks elektroniska brassmusik bidrar till att skapa lekfulla, djupt rörande, modiga och dramatiska dansverk.

Samproduceras med Tanzquartier Wien, Norrlandsoperan Umeå och PACT Zollverein Essen.
Intro: 18.30 i foajén.

När 30 januari