Bläck eller blod

Anders Ekborg och Lina Englund i ny musikal
Sverige 1789. Gustav III skräms av den franska revolutionen. Han drar in tryckfriheten och gör sig enväldig vilket får den rasande adeln att kräva republik.
Förvisad till sitt slott i Skåne gör den upproriske baronen Macklean sin egen svenska revolution: medeltida livegenskap byts mot skolor och ett modernt jordbruk. Men löftena om frihet och jämlikhet sätts på prov när husan Kajsa blir kär i både förnyelsen och den unge magistern Samuel. Och baronens släkting Ribbing, han vill ha hjälp att eliminera kungen.
Bläck eller blod är en ny musikal av succéteamet Erik Norberg och Alexander Öberg. Med 30 nyskrivna låtar och en stark ensemble på tio skådespelare och musiker tar de oss tillbaka till tiden när Sverige skulle dras in i Upplysningens tidevarv – med bläck eller blod!

Ett samarbete med Örebro Länsteater

När 12 november

Var Idun, Umeå Folkets Hus

Genre Musikal, Teater