Close

You're being redirected to Ticnet

We hope the booking went well!

Your browser is blocking pop ups

Open in browser

Pearl

Fraukes fantastiska universum

Sex sinnen – sex storslagna kreationer. Sinnesorgan möter japansk modeskapare och filmregissör, Fraukes butohdans och elektronisk klubbmusik.

Caroline Lundblad, aka Frauke, gör en resa genom sinnena. Hur går det till när ett yttre ljud passerar örat och blir ett sinnesintryck?

– Jag är fascinerad över sinnesorganen, säger hon. I Pearl utforskar hon smak, syn, doft, hörsel, känsel och balans. För publiken är det en visuellt spännande upplevelse, närmast ett rörligt konstverk. Koreografin interagerar med en film signerad japanske regissören Yusuke Kitaguchi och modeskaparen Ryo Onishi från Osaka har skapat sex kreationer för lika många kostymbyten. Till det elektronisk klubbmusik av Los Angeles-baserade Daniel Troberg.

Caroline Lundblads konstnärliga uttrycksform är japanska dansformen butoh. Den föddes i det japanska avantgardet på 1960-talet, som en reaktion mot traditionell japansk scenkonst. Vitsminkade kroppar och en dragning åt det groteska är några yttre kännetecken. Konstformen gick till en början under namnet Ankoku butoh – ungefär ”mörkrets dans”. Mest välbekant i Sverige är kanske SU-EN Butoh Company, där Caroline Lundblad studerat. Men hon har också studerat för japanske dansaren Min Tanaka i Japan. I Pearl finns även influenser från Noh-teater.

– Jag har min träning och min bakgrund i den äldre butohn, den ursprungliga, men jag tycker även om att samarbeta med nutida konstnärer för att skapa ett nytt uttryck och min egna butoh. Det har alltid varit väldigt viktigt för mig att kunna vara fri i mitt skapande, säger 1 timmeCaroline Lundblad.  

"Det är märkligt att en så uttrycksfull konstnär är så dold i vårt kulturliv. Frauke borde vara ett affischnamn, vida spritt.” - GÖTEBORGS-POSTEN

Fri entré men begränsat antal platser.

OBS! Ny lokal och tid: Vävenscenen kl 14:30.

When 9 March

Where Vävenscenen (ny lokal)

Price

Genre Dance, Performance

Length 1 timme

Organizer Umeå Teaterförening, Bildmuseet

Koreografi: Caroline Lundblad
Musik: Daniel Troberg
Medverkande: Caroline Lundblad/Frauke

2 May

Ingen vet alls hur jag har det - Iiris Viljanen och Stina Ekblad

6 – 7 May

Lunch-/Middagsteater: Violet Green

11 May

Opera (live) på bio – Madama Butterfly

23 May

Vajlett och Rut

25 May

Baba Karam

31 May – 1 Jun

Midsommarnattsdröm

6 Jun

En blågul cabaret

15 Jun

Spelman på taket

3 Sep

Circus Baobab - Yé!

9 Oct

VUXENLEKAR - En standup om att inte vilja bli stor

1 – 2 Nov

Monstrets tid

No events matched entered search criteria.