Close

You're being redirected to Ticnet

We hope the booking went well!

Your browser is blocking pop ups

Open in browser

Märgben

Att dansa sin historia

Koreografen Simone Grøtte gör en biografisk djupdykning i verket Märgben. Med Norrdans internationella ensemble undersöker hon förhållandet till sitt samiska ursprung.

– Jag har alltid känt mig som en same. Detta trots att jag inte jobbar med renskötsel, inte pratar samiska och inte kan jojka. När jag var fem år frågade min mamma mig vad jag tyckte var bäst med att vara same. Jag svarade: "att äta märgben." Den frågan har följt mig in i vuxen ålder.

Simone Grøtte är koreograf, född och verksam i Nordnorge. I hennes konstnärliga arbete är den samiska bakgrunden ständigt närvarande. I sitt konstnärskap utforskar Simone Grøtte frågor som identitet och tillhörighet och hon har sagts ha "en talang att göra en lokal historia universell och en särskild förmåga att förvandla det triviala till något exotiskt."

I dansföreställningen Märgben utgår Simone Grøtte från sina egna personliga erfarenheter och tillsammans med Norrdans åtta dansare arbetar hon på sitt typiska sätt: med ljudupptagningar, nyskriven musik och objekt.

Märgben har världspremiär i slutet av mars 2019 på Norrdans hemmascen i Härnösand.

Traditionell samisk kött- och paltmiddag med märgben serveras i Vävenscenens foajé från kl 17.00, före dansföreställningen.
Kostnad 275 kr, måltidsdryck ingår. Anmälan senast fredag 3 maj till info@sahkie.se 
Föreställningsbiljett säljs separat via Biljettcentrum. Du som äter middag kan välja biljettkategori "Märgbenspecial" för att få ett reducerat pris till föreställningen.

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 150 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.

When 7 May

Where Vävenscenen

Price 95 - 190 kr

Genre Dance

Length ca 70 minuter

Organizer Norrdans, Såhkie Umeå Sameförening, Umeå Teaterförening

Koreografi Simone Grøtte
Musik Herman Rundberg
Scenografi Mari Lotherington
Ljusdesign Torbjørn T Sandnes
Kostymdesign Else Ciljan Jakobsen, Caroline Cecilie Evju
Medverkande Tomáš Cervinka, Alberto Cisselo, Claudia Fürnholzer, Viktor Konvalinka Jakub Medrzycki, Hanna Nussbaumer, Anaïs Pensé och Verena Pircher

14 Jun – 31 Aug

Kallar du, kommer jag

13 – 15 Sep

Hög Tid

29 – 30 Nov

Cirkus Cirkör - Epifónima

No events matched entered search criteria.