Close

You're being redirected to Ticnet

We hope the booking went well!

Your browser is blocking pop ups

Open in browser

Kebaben på skäret

Kebabkomedi med extra allt


”Kebaben på skäret” baseras på en verklig händelse där en bostadsrättsförening ville vräka en kebabrestaurang. En komedi med allvarlig klangbotten och knasiga karaktärer där Özz Nûjen gör huvudrollen.

Vad får ta plats i en stad? Hur får den låta? Får det finnas konsertlokaler och klubbar? Får den lukta något annat än avgaser? Vem ska en stad vara till för?

I Alma Kirlics nya pjäs ”Kebaben på skäret” ställs frågan på sin spets. Här driver Remi och hans systerdotter Alex, spelade av Özz Nûjen och Parwin Hoseinia, tillsammans Kungsskärets Kebab. Det är en populär snabbmatsrestaurang i ett nybyggt lyxområde. Kebabreceptet kommer från släkten och stämningen är familjär. Här vet alla om du gillar stark eller mild sås. Men plötsligt tycker de boende i huset att en kebabrestaurang är en väldigt dålig idé och vill vräka sin hyresgäst.

Pjäsen bygger på en verklig händelse där bostadsrättsföreningen Välbehaget på Kungsholmen ville vräka kebabrestaurangen Midan med hänvisning till oväsen nattetid. Konflikten kunde också ses som en del i ett större missnöje där innerstadsbor i dyra bostadsrätter vid vatten upplevde missnöje när området med sin populära strandpromenad besöktes av förortsbor. Men två instanser gav kebabrestaurangen rätt och den blev kvar.

Pjäsens regissör Anna Novovic säger:

– Till en början kan man fnissa lite åt det: lite matos kan väl inte spela någon roll? Men sådana här situationer kan lätt spåra ur helt. Det är som om människans innersta rovdjur kommer ut när det handlar om deras bostadsområde. Idag ska bostaden spegla ens personlighet och då får ingenting störa den bilden.

Pjäsen är en komedi med allvarlig klangbotten där ett stort rollgalleri med närmare 30 karaktärer tittar in i kebabbaren och gestaltas också av Arina Katchinskaia, Caroline Rauf och Christoffer Rigeblad.

Dramatikern Alma Kirlic har tidigare bland annat skrivit Kul med en kvinna, som fått omdömen som skarp satir och komisk fullträff, för Uppsala stadsteater. Pjäsen är ett samarbete mellan Malmö stadsteater och Riksteatern.

Recension

"I Alma Kirlics version heter etablissemanget Kungsskärets kebab och drivs av Remi (Özz Nûjen) och hans systerdotter Alex (Parwin Hoseinia). Båda är fint, stadigt gestaltade, och i den ytterst lyckade scenografin (man är verkligen som på ett bättre kebabhak) etableras snabbt en lika kärleksfull som restaurangstressad relation dem emellan."Dagens Nyheter


---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.

When 16 March

Where Vävenscenen

Price 100 - 200 kr

Genre , Comedy, Theater

Length 2 tim, 30 min (Intermission)

Organizer Umeå Teaterförening, ABF

Regi: Anna Novovic
Manus: Alma Kirlic
Medverkande: Özz Nujen, Parwin Hoseinia, Caroline Rauf, Arina Katchinskaia, Christoffer Rigeblad
Produktion: Riksteatern, Malmö Stadsteater

20 – 21 Mar

Lunch- och middagsteater - Lise & Gertrud: I nöd och lust - UTSÅLT

22 – 24 Mar

Larsen C – Christos Papadopoulos

22 – 23 Mar

Kollektivet

25 Mar

Sara-dagen

28 Mar

Djurfarmen

1 – 2 Apr

Tok-Anders och Storbonn' på Wallmarksgården

1 – 12 Apr

Handbok för husmödrar

1 Apr

Opera (live) på bio - Falstaff

3 – 4 Apr

Lunch- och middagsteater - Tok-Anders och Storbonn'

5 Apr

Workshop: Tok-Anders och storbonn'

15 Apr

#jeanne

16 Apr

Opera på bio - Rosenkavaljeren

21 Apr

Backbone - Gravity & Other Myths

24 Apr

Titta pappa, en död cirkus!

27 Apr

Ödeläggaren

30 Apr – 16 Jun

Andra person singular

10 May

En kväll till Edith Södergran

11 May

Sylph – Halla Ólafsdóttir

13 – 14 May

Peter Carlsson & Kjell Gustavsson R&B Orchestra

20 May

Opera (live) på bio - Don Giovanni

3 Jun

Opera (live) på bio - Trollflöjten

1 – 2 Sep

Remachine – Jefta van Dinther

29 Sep – 19 Oct

Barrikad

8 – 12 Nov

Jernbanan

No events matched entered search criteria.