Close

You're being redirected to Ticnet

We hope the booking went well!

Your browser is blocking pop ups

Open in browser

Hairy Tales

Okammad humor

Med en stor dos fysisk komik, böjliga kroppar och lurviga kreationer är ”Hairy Tales” en uppdaterad clownföreställning fullproppad med hårig satir.

Det handlar om huvudhår och kroppsbehåring – rakat, vildvuxet, färgat och förlorat. Genom att sätta samhällets hårnormer under lupp skapar kollektivet Mighty Performing Arts Collective, eller M.P.A.C, en komisk show i gränslandet mellan teater, cirkus och performance.

Hairy Tales ställer frågor om ett av våra kroppsliga tabun i ett collage av brokiga scener. Under en maxad show möter vi allt från Chewbacca med dragspel till akrobater i tighta trikåer och karaktärer med omöjliga håruppsättningar och utväxter. Räkna med en överdos okammad humor när denna feministiska punkcirkus tar scenen i besittning.

M.P.A.C består av Jenny Soddu, Karin Svensson, Kajsa Englund och Camilla Rud som träffades för första gången som studenter på Stockholms dramatiska högskola. Hairy Tales är nycirkuskompaniets första gemensamma produktion. Med punkmusiken som ledstjärna gör de scenkonst på sitt eget sätt, och använder clownen för att nå dit. Humorn är deras drivkraft. Leken är central.

– Vi ser clownen som samhällets sanningssägare, anarkisten. Den som får säga att kungen är naken. Vi vill vrida på normer och visa att en annan värld är möjlig. Hår kan också vara väldigt roligt och det är det vi undersöker, säger Camilla Rud.

Hairy Tales hade urpremiär 2016. Samma höst tilldelas showen priset Expect the unexpected på Stockholm Fringe Festival och har sedan dess spelats på bland annat Lund Comedy Festival och nycirkusfestivalen Dynamo i Danmark. Hösten 2017 hade föreställningen nypremiär på Teater Tribunalen i Stockholm där den spelades för utsålda hus.

Pressklipp
Överraskar med en nyskapande och högst okammad satir... Det är lustfyllt och väldigt kul, snyggt och oerhört smart tänkt och gjort. Barometern

Kroppshår när det är som bäst. Östra Småland

Hairy Tales är i allra högsta grad den feministiska punkcirkus den ger sig ut att vara. Punkens oborstade röj bland hårrötterna. De fyra artisterna gräver alla hårnormens grav. Det är störigt, slafsigt, stolt och väldigt mycket humor… Kultursidan / Norrköping 2018

---
Åskådarskolan
 
Eftersamtal väntar på lördag efter föreställningen Hairy Tales, då i form av Åskådarskolan lett av teaterkritikern Ylva Lagercrantz Spindler. Efter förställningens slut på Idun går den som vill och hämtar sina ytterkläder i garderoben och följer med till Studion där Åskådarskolan äger rum. Baren kommer att vara öppen och med i samtalet är även två av artisterna från scenen. En fantastisk chans att vara med och prata kollektivt konstarbete, kroppsbehåring och cirkus med både artister och kritiker. Läs mer om Åskådarskolan här.

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 150 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.

When 10 November

Where Idun, Umeå Folkets Hus

Price 95 - 190 kr

Genre Circus, Show

Length ca 70 min

Organizer Umeå Teaterförening, Studieförbundet Bilda

Av och med Jenny Soddu, Karin Svensson, Kajsa Englund, Camilla Rud
Musik Niki Yrla, FX Ray 
Kostym Maria Petersson
Peruk Lena Jonsson
Producent Patricia Franke/Agent Franke

12 Dec

Dilan och Moas Initiativ För Psykisk Hälsa

15 Dec

Mattias Alkberg - Alla är sämst

15 Dec

Alla är sämst - Efterfest

16 Dec

Inferno

18 Dec

Kraja: Isen Sjunger - en vokal julkonsert i två akter

27 – 29 Dec

Mammas Nya Kille - firar jul på måfå

12 Jan

Live på Bio - Adriana Lecouvreur

21 – 22 Jan

Lunch- / middagsteater - Vemodiga vulkanutbrott

30 Jan

Cullbergbaletten - On The Cusp

8 Mar

Lola

27 Mar

So Sorry

1 Apr

Backbone - Gravity & Other Myths

No events matched entered search criteria.