Close

You're being redirected to Ticnet

We hope the booking went well!

Your browser is blocking pop ups

Open in browser

Frida Selander - Det börjar i dig

Frida om att våga släppa taget


Frida Selander är tillbaka – och vi får åter njuta av hennes varma tilltal och säregna röst. I nya föreställningen ”Det börjar i dig” undersöker hon förhållandet till sig själv och sin omvärld. Ensam på scenen med elgitarr, munspel och piano vrider och vänder hon på livet, berättarformatet och musiken.

Frida Selander behöver knappast någon närmare presentation. Efter snart två decennier i Sveriges musikliv är hon en institution i sitt fack med en imponerande cv, som inte liknar någon annans. Hon har jämförts med internationella storheter som Nina Simone, Patti Smith och Jeff Buckley. Själv har hon kallat sin musik gubbqueer.

Senast vi såg henne på teaterscenen var hösten 2018 och våren 2019 när hon turnerade med När du går på känsla är du alltid i tid, som byggde på ett album med samma titel. Då bjöd Frida på en upptäcktsfärd bland regnbågar, spindlar, trasiga krukor, strömavbrott och tårar. Hon berättade historier om förgänglighet, om att öppna sitt hjärta, om det ömtåligaste i människor och om att hitta rätt nyckel till rätt dörr

− Föreställningen grep tag och förförde. Förväntningarna är därför extra stora när hon nu åter ställer sig på scenen, säger Umeå Teaterförenings Anders Ålander

Den här gången behandlar hon hur komplicerat det är att vara människa, att vi är många som genomgått kriser och till slut insett att det enda man faktiskt kan förändra är sig själv. Det självbiografiska varvas med filosofi, vetenskap, andlighet och poesi. Allvar blandas med humor. Frida Selander pratar om tillit, acceptans och kärlekens enorma kraft. Musiken går som en röd tråd genom föreställningen som rör sig i ett gränsland mellan berättartradition, popmusik och dans. Allt framförs med den avväpnande sårbarhet som blivit hennes signum.

Det börjar i dig handlar om Frida Selander – men också om oss. Hon säger: ”Det finns bara ett sätt att hålla om, det är att släppa taget.” Vågar du?

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.

When 12 – 13 November

Where Studion, Umeå Folktes Hus

Price 100 - 200 kr

Genre , Concert, Music

Length 80 min

Organizer Umeå Teaterförening, ABF, Kulturföreningen Pilgatan

Av och med: Frida Selander
Regi/koreografi: Björn Säfsten
Scenografi: Joakim Nyström

Produktion: Nordiskt Berättarcentrum, Västerbottensteatern

7 Oct – 29 Dec

Tusen år av oss

9 Dec

Soul Chain – Sharon Eyal

10 Dec

Opera (live) på bio - The Hours

10 Dec

Julfest med Franska Trion och Muovipussi

11 Dec

HOLY

11 Dec

Kraja - Gnistrande vinterklanger

7 – 14 Jan

Teaterbuss: Musikanternas uttåg - slutsåld

27 Jan

Den overkliga sanningen om Bob Hund

7 Feb

SLICK

26 Feb

Carmen med förhinder

1 – 2 Mar

Kameliadamen

19 Mar

Opera på bio - Lohengrin

1 Apr

Opera (live) på bio - Falstaff

16 Apr

Opera på bio - Rosenkavaljeren

21 Apr

Backbone - Gravity & Other Myths

13 May

Peter Carlsson & Kjell Gustavsson R&B Orchestra

20 May

Opera (live) på bio - Don Giovanni

3 Jun

Opera (live) på bio - Trollflöjten

No events matched entered search criteria.