Close

You're being redirected to Ticnet

We hope the booking went well!

Your browser is blocking pop ups

Open in browser

Cirkus Cirkör: Tipping Point

Tipping Point - Balancing in a Time of Change


Vad händer när det mest fundamentala kollapsar? Cirkus Cirkör skapar spänning, balanserar på gränsen och utmanar våra trygga strukturer.

"Tipping Point - Balancing in a Time of Change" är en cirkusföreställning om strukturer - våra mänskliga strukturer och vad som håller samman våra samhällen och demokratier. Varför ser de ut som de gör? Vad håller dem i balans?

I en tensegrity-struktur hålls formen ihop av spänningar, balans och av krafter som drar åt olika håll. Artisterna rör sig med, mot och trots stora metallstrukturer genom hårhängning, kinesisk påle, trapets och kontortionism. Minsta förändring kan få hela bygget att falla.

Och vad händer när det mest fundamentala kollapsar? Vem kommer i kläm och vem blir plötsligt befriad?

Cirkus Cirkör startades 1995 och är idag Nordens största cirkuskompani, som turnerar världen över, leder utbildningar för alla åldrar, samt bedriver forskning och teknisk innovation. Genom den samtida cirkusens språk skapar de banbrytande konstnärliga upplevelser med visionen att göra det omöjliga möjligt – på scen, i träningshallen och i samhället. Äntligen är de tillbaka i Umeå!

Regissör för föreställningen är spanskfödde Alexander Weibel Weibel, som i sitt cirkusartisteri är specialiserad på balansakter. I Tipping point är hans intresse för teknik bärande – tensegritet är en fysikalisk princip som nyttjas inom teknik och design för att få separata element att hålla samman genom kontinuerlig anspänning.

Tipping Point är en påminnelse om att inget är oundvikligt och att förändring är möjlig. Egentligen är det ganska enkelt. Varje handling, oavsett storlek, kan vara en del av en större förändring.

Rekommenderad ålder: Tipping Point är skapad med en vuxen publik i åtanke. Vi vet dock att Cirkörs föreställningar är välbesökta av en glad och entusiastisk barnpublik. Vi har därför ingen egentlig rekommenderad ålder – du känner ditt barn bäst.

Recensioner från premiären

Svenska Dagbladet:

”Som publik är det lätt att fascineras av och uppslukas av de enskilda nummer som ”Tipping point” består av när allting ser att vara så lätt utfört. Vilket naturligtvis är en synvilla.”

”Det ser förbluffande lätt ut när akrobaterna i ”Tipping point” utför sina konster. Men balans och struktur rubbas lätt, vilket är temat i Cirkus Cirkörs musikaliskt stämningsfulla verk.”

”Överhuvudtaget är samspelet mellan de skapade strukturerna och de medverkande aktörernas kroppar påtaglig.” 

Dagens Nyheter:

”...Cirkus Cirkörs uppsättning balanserar mellan det skicklighets- och styrkeuppvisande, underhållande och tankeväckande.” 

”...Ceruti äger luften med sin undervattensvackra dans och hisnande svingprecision”

”Det schweiziska partrapetsparet Sébastien Klink och Morgane Stäheli arbetar också med tensegritetselement men det är deras flygande trapetsnummer som laddar rummet.” 

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.

When 13 – 14 April

Where Idun, Umeå Folkets Hus

Price 170 - 395 kr

Genre , Circus, Family

Length ca 2 timmar inkl paus (Intermission)

Organizer Umeå Teaterförening, Bilda

Medverkande
Sébastien Klink, partrapets
Morgane Stäheli, partrapets
Delia Ceruti, hårhängning & rep
Hermenegildo Duarte Ferreira Gomes, contortion & fotjonglering
Quentin Dubot, kinesisk påle
Axel Fagerberg, musiker

Kreativt team
Alexander Weibel Weibel, regissör
Saara Ahola, scenbild & kostym
Matt Horton, riggdesign
Axel Fagerberg, kompositör
Patrik Bogårdh, ljusdesign
Marie Persson Hedenius, dramaturg
Mirja Jauhianinen, regiassistent

2 May

Ingen vet alls hur jag har det - Iiris Viljanen och Stina Ekblad

6 – 7 May

Lunch-/Middagsteater: Violet Green

11 May

Opera (live) på bio – Madama Butterfly

23 May

Vajlett och Rut

25 May

Baba Karam

31 May – 1 Jun

Midsommarnattsdröm

6 Jun

En blågul cabaret

15 Jun

Spelman på taket

3 Sep

Circus Baobab - Yé!

9 Oct

VUXENLEKAR - En standup om att inte vilja bli stor

1 – 2 Nov

Monstrets tid

No events matched entered search criteria.